Bengt Olzon ställer ut hos Holmströms konst 13-19 juni

Vernissage 12 juni 16-18

HISTORIEN OM UPPTÄCKTEN AV MITT UNGDOMSMÅLERI OCH VARFÖR DET FÖRSVANN.

 

Vid ett speciellt tillfälle kom en vän till mig att fråga om jag hade kvar några målningar från 1957, jag tror det sa jag och lovade att leta.

Så en dag i oktober 2014 gick jag upp på vinden. Där fann jag de bilder min vän frågat efter och mycket mera!

Där låg även hela mitt oljemåleri på pannåer och dukar från 1957 – 1963 inpackat och bortglömt. Det blev verkligen en upplevelse och en sann glädje att se bilderna med olika motiv från platser som jag har så många minnen förknippade med. Framför allt blev upplevelsen och glädjen stor över det kraftfulla och nyansrika måleriet som jag nu såg med femtio års distans. Jag fann även flera teckningar från samma tid. Då deltog jag flera år i Nationalmuseums teckningstävling, ” Unga tecknare”.

Till min glädje köpte Nationalmuseum och Kung Gustav VI Adolf var sin teckning med klippmotiv från Väddö!                                                       

Förklaringen till att jag slutade måla olja är följande:

Vi väntade barn och jag måste försörja min lilla familj. Jag avbröt mina keramikstudier på Konstfack och sökte en tjänst som teckningslärare i Falu Seminarium och grundskola.

Den nya tillvaron i Falun krävde all tid, dessutom hade jag ”fastnat” i leran och dess möjligheter. Jag startade med en keramikateljé och lade oljemåleriet på hyllan. Undervisning och keramik tog all tid. Teckning och akvarellmålning har jag alltid hållit på med och jag gör det fortfarande.

Vi blev kvar i Falun, min keramiska verksamhet utvecklades och jag deltog i utställningar, Jurybedömda salonger, konstföreningar och konstgallerier.

1982 fick jag tillsammans med en grupp konstnärer och hantverkare möjligheten att starta en konstnärlig grundutbildning inom gymnasieskolan. Den var först ettårig, men kom senare att bli en 3- årig konstlinje. Jag arbetade i skolor som bildlärare i Falun fram till min pension. Efter pensionen flyttade jag och min fru tillbaka till Stockholm igen.

 

Att få återse Väddö och Grisslehamn igen är underbart. Vi hyrde i Grisslehamn i nästan tio somrar, sista sommaren var 1963 i Herräng.

Därför känns det nu helt naturligt och på mångas begäran rätt, att visa min nyupptäckta ungdomskonst.

Det som känns extra trevligt är att få visa den här på ”Holmströms konst”.

varmt

VÄLKOMMEN    önskar  Bengt Olzon

 

*********************************************************************************************************

 

Shahla Fallahian ställer ut hos Holmströms konst 20-26 juni 2015

Jag gillar att använda stora , svepande , penseldrag , och använda starka färger i min konst.

 Shahla föddes 1956 i Iran och bodde i Teheran där hon studerade litteratur och historia fram till 1988. Hon tillbringade två år i Stockholm School of Art och gjorde även en tvåårig hantverk pedagogisk kurs Idag är hon anställd som en kommunal dagvårds lärare arbetar med barns konst och kreativitet . Shahla har haft utställningar i Sverige i maj 2002, januari 2004 mars 2005 januari 2006 mars 2006 och augusti 2007.

1:a Advent 2014 ställde Shahla ut hos Holmströms Konst.Ni som missade utställningen har nu en ny chans.

www.shahlaart.com

Kommentarer

07.01.2019 12:46

UIG

Hej,
Hoppas att Du får se det bästa av Brueghel
i Wien.MVH Ulf Gunther Specialist i Psykiatri och fn pat avd M86